Aangifte en ondersteuning in Bennekom en omgeving

Particulieren

Inkomstenbelasting

Geeft het u stress als het weer tijd is voor de jaarlijkse belastingaangifte? Of als u de blauwe envelop op uw deurmat ziet liggen? Dan ben ik er voor u!

Ik werk met aangiftesoftware zodat ik digitaal uw aangifte kan doen. U heeft daarvoor geen DigiD of machtigingscode nodig. Ik maak voor u inzichtelijk welke jaaropgaven en andere overzichten ik nodig heb om uw aangifte juist en volledig te kunnen invullen. U kunt alles digitaal naar mij versturen of ik kom bij u langs. Ontbreekt er een overzicht? Dan zoek ik dat samen met u op. Nadat de aangifte bij de Belastingdienst is ingediend, ontvangt u daarvan een volledige rapportage.
Mijn streven  is om uw aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei te doen. Indien u uitstel nodig heeft, vraag ik dit voor u aan bij de Belastingdienst.

Schenken

Heeft u een schenking ontvangen, dan is sommige gevallen een aangifte schenkbelasting nodig. Bijvoorbeeld als u een groot bedrag als schenking heeft ontvangen voor de aankoop van uw huis of aflossing van uw hypotheek.
Deze moet dan vóór 1 maart van het jaar van het jaar van schenking na de daadwerkelijke schenking worden gedaan. Ik doe dat voor u.

Wilt u zelf schenken en heeft u graag advies over voorwaarden, vrijstellingen en wat dat doet voor de toekomst? Dan ben ik uw sparringpartner, ik denk met u mee en bespreek de mogelijkheden.

 

 Aangifte en administratieve zaken bij overlijden

Bij het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Naast de emoties van verdriet en rouw moet er op korte termijn veel worden geregeld, administratief en belastingtechnisch. Uit ervaring weet ik wat het is om hiermee aan de slag te gaan terwijl u in de rouwfase zit. Mijn persoonlijke en betrokken aanpak zorgt ervoor dat de fiscale en administratieve zaken tijdig en correct worden afgehandeld (F-aangifte en/of de aangifte erfbelasting). 

 

 Toeslagen

Ik kan nagaan of u recht heeft op een toeslag. Wanneer u de aangifte inkomstenbelasting door mij laat doen, kan ik in een oogopslag zien of u recht heeft en zo ja, op welke toeslag (zorg-,  huur- of kinderopvangtoeslag en/of het kindgebonden budget). Uiteraard vraag ik deze voor u aan. 

 

Fiscaal advies

Vragen op fiscaal gebied? Of denkt u na over een (levens) testament? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Door de combinatie van mijn levenservaring en mijn actuele, parate kennis kan ik u laagdrempelig en vertrouwd adviseren.

 

Van Nieuwkerk Belastingadvies: voor al uw financiële zaken, effectief en persoonlijk, dat is wel zo prettig!