Betrouwbaar & eerlijk belastingadvies

(Startende) ondernemer

Inrichting bedrijfsadministratie

Het spreekwoord “Bezint eer ge begint”  is hier zeker van toepassing.
Als ondernemer bent u verplicht uw administratie zodanig in te richten dat deze voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Daarbij valt te denken aan de regels m.b.t. facturering, BTW-boekingen, gebruik privéauto e.d.  Ook zijn er fiscale regels wanneer u wel of niet door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien. Het is van belang om bij de inrichting van de bedrijfsadministratie van uw (startende) onderneming stil te staan.
 

BTW-administratie en -aangifte

U bent goed in uw vak, creatief of juist wetenschappelijk maar cijfertjes zijn niet uw ding. Dan heeft u aan mij een goede ondersteuning.
Afhankelijk van uw onderneming en uw verwachte omzet heeft u van de Belastingdienst bericht gehad of en hoe vaak uw BTW-aangifte moet doen. Met mijn boekhoudpakket kan ik ingescande bonnen en digitale facturen omzetten naar de verplichte BTW-aangifte en deze aangifte tijdig voor u doen. Zo voorkomt u een onjuiste of te late aangifte en het risico van een naheffing en/of boete.

 Inkomstenbelasting
Als ondernemer krijgt u elk jaar bericht van de Belastingdienst dat u Aangifte Inkomstenbelasting moet doen. Deze aangifte gaat over uw inkomen uit privé, maar ook over uw winst uit onderneming. Belangrijk daarbij is de fiscale regels te weten en goed toe te passen over gedane investeringen, toegestane afschrijvingen, het vormen van fiscale reserves e.d. Zo voorkomt u een verkeerde aangifte met de bijbehorende risico’s van een navorderingsaanslag en/of boete.

Ik kan u ondersteunen bij het doen van uw aangifte maar ook deze van u overnemen. Als intermediair kan ik gebruik maken van de uitstelregeling en de Helpdesk Intermediairs van de Belastingdienst.
 

Fiscaal Advies

Voor fiscaal advies bent u bij mij aan het juiste adres. Met mijn actuele parate kennis kan ik u efficiënt en effectief én voor een vriendelijke prijs adviseren.

Bijvoorbeeld over:

  • het moment van investeren
  • het vormen van fiscale reserves
  • welke kosten  u onder welke voorwaarden  mag aftrekken van uw winst 

Van Nieuwkerk Belastingadvies: voor al uw financiële zaken, effectief en persoonlijk, dat is wel zo prettig!