belastingaangifte in Bennekom en omstreken

Inkomstenbelasting (particulieren en ondernemers)

Geeft het u stress als het weer tijd is voor de jaarlijkse belastingaangifte? Of als u de blauwe envelop op uw deurmat ziet liggen? Dan ben ik er voor u! 

Ik verzorg uw aangifte Inkomstenbelasting. Voor u als ondernemer ook over uw winst uit onderneming.
Met een checklist maak ik inzichtelijk welke jaaropgaven en andere overzichten ik nodig heb om uw aangifte juist en volledig te kunnen invullen. U heeft geen DigiD nodig want ik gebruik aangiftesoftware. Ik kom het liefst bij u thuis.  Ontbreekt er een overzicht? Dan zoeken we dat samen op.
U
 bent natuurlijk ook welkom op mijn kantoor. Als u liever de informatie digitaal aanlevert, dan kan dat ook. Ik verwerk de aangeleverde informatie dan tot een concept-aangifte. Na uw digitale goedkeuring dien ik uw aangifte in.   

Nadat ik uw aangifte bij de Belastingdienst heb ingediend krijgt u daarvan altijd een volledige rapportage. Meestal digitaal of anders via de post. Het doen van een juiste aangifte is belangrijk. Zo voorkomt u de bijbehorende risico’s van een navorderingsaanslag en/of boete bij een onjuiste aangifte.

Ik streef ernaar om uw aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei te doen. Als er om wat voor reden dan ook uitstel nodig is voor het doen van uw aangifte, vraag ik dit voor u aan bij de Belastingdienst. Ik kan als intermediair gebruik maken van deze uitstelregeling.

Als belastingconsulent kan ik rechtstreeks contact opnemen met de Helpdesk Intermediairs van de Belastingdienst.

Schenkbelasting

Heeft u een schenking ontvangen en is deze hoger dan uw vrijstelling? Dan moet u aangifte schenkbelasting doen. Maar ook het doen van een aangifte schenkbelasting is verplicht als u een eenmalige grote schenking heeft ontvangen, bijvoorbeeld voor de aankoop van uw huis of aflossing van uw hypotheek.
Deze aangifte moet vóór 1 maart van het jaar na het jaar van de daadwerkelijke schenking worden gedaan. Ik doe dat voor u.

Aangifte na overlijden (F-aangifte en aangifte erfbelasting)

Bij het overlijden van een dierbare krijgt u als nabestaande binnen 4 maanden na het overlijden een schrijven voor de Belastingdienst voor het doen van de F-aangifte Inkomstenbelasting. U krijgt de papieren versie thuis gestuurd. Ik kan deze aangifte voor u digitaal verzorgen. Dat werkt een stuk prettiger en kan, indien nodig, gemakkelijk aangepast en opnieuw ingediend worden. 
Als het aan de orde is, krijgt u als nabestaande ook een verzoek tot het doen van de aangifte erfbelasting, in te dienen binnen 8 maanden na het overlijden van uw dierbare. Ik verzorg deze aangifte voor u, maar kan u ook adviseren bij inhoudelijke vragen als u deze liever zelf doet.

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Ik verzorg uw BTW-aangifte, per kwartaal, jaarlijks maar kan ook alleen uw aangifte 4e kwartaal i.v.m. de verrekening van privé doen. Ook de suppletie-aangifte(n) kan ik voor u verzorgen. Zo voorkomt u een onjuiste of te late aangifte en het risico van een naheffing en/of boete. 

 

Van Nieuwkerk Belastingadvies: voor al uw fiscale-financiële zaken, effectief en persoonlijk, dat is wel zo prettig!

Van Nieuwkerk Belastingadvies