aangifte en advies

Schenken

Heeft u een schenking ontvangen en is deze hoger dan uw vrijstelling? Dan moet u aangifte schenkbelasting doen. Ook is het doen van een aangifte schenkbelasting verplicht wanneer u een eenmalige schenking heeft ontvangen, bijvoorbeeld voor de aankoop van uw huis of aflossing van uw hypotheek.
Deze aangifte moet vóór 1 maart van het jaar na het jaar van de daadwerkelijke schenking worden gedaan. Ik doe dat voor u.

Wilt u zelf schenken en behoefte aan advies over voorwaarden, vrijstellingen en mogelijkheden voor de toekomst? Dan denk ik met u mee en bespreek de mogelijkheden.

Of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een schenkingsovereenkomst? Dan ondersteun ik u daarbij of stel deze voor u op. 

Aangifte en administratieve zaken na overlijden

Bij het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In deze periode van verdriet en rouw moet er veel worden geregeld. Ik heb zelf ervaren wat het is om hiermee aan de slag te moeten terwijl het hoofd daar helemaal niet naar staat. Door mijn persoonlijke en efficiënte aanpak zorg ik ervoor dat u in deze zware tijd de administratieve en fiscale zaken uit handen worden genomen.  Ik regel de zaken voor u met allerlei instanties. Ook doe ik de F-aangifte van de overleden dierbare en, indien van toepassing, de aangifte erfbelasting. 

(Levens)testamenten en executeur

Denkt u na over een (levens)testament en weet u niet goed wat u daarin kunt opnemen? Of wat voor u belangrijk kan zijn om vast te laten leggen? Ik denk met u mee, vraag door wat voor u belangrijk is en geef u advies. Het is aan u wat u eindelijk beslist.

In een levenstestament benoemt u iemand die u vertrouwt om als u het zelf niet meer kunt als vertegenwoordiger namens u op te treden. 
U kunt mij in uw testament benoemen tot executeur van uw nalatenschap. Waarom zou u daarvoor kiezen? Als u niet wilt dat het afwikkelen van uw nalatenschap de familiebanden kan beïnvloeden. Door een executeur van ‘buiten’ te benoemen krijgen uw erfgenamen de ruimte om te rouwen.  Het ‘zakelijke’ deel regel ik, als executeur, natuurlijk in overleg met uw erfgenamen.
Ik ben lid van NOVEX, de Nederlandse Organisatie Voor Executeurs.

 

 

Van Nieuwkerk Belastingadvies: voor al uw fiscale-financiële zaken, effectief en persoonlijk, dat is wel zo prettig!

Van Nieuwkerk Belastingadvies